• Ma - Vr 08:00 - 16:30 uur
  • 053 - 46 15 605
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Image
Image
Het digitale bestand dat u aanlevert is de basis voor het realiseren van een zo mooi en scherp mogelijke bedrukking. Het is daarom erg belangrijk dat u ons voorziet van de juiste bestanden. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij al onze klanten hun bestanden aan te leveren als vectorbestand (.eps). Hieronder een korte uitleg over het verschil tussen een pixel en een vector bestand.

Omschrijving

Een pixelafbeelding bestaat uit heel veel kleine blokjes die samen de afbeelding vormen. Hoe meer blokjes (dpi = dots per inch), hoe beter de kwaliteit van de afbeelding.

DPI

Als een pixelbestand van groot formaat is, kan SPI deze meestal gebruiken voor het bedrukken van uw textiel. Het pixel bestand moet dan wel minimaal 300 DPI zijn.

Bestandsformaten

Bekende pixelbestandsformaten zijn jpg, gif, png, tiff, bmp en psd.

Omschrijving

Vectoren zijn paden met punten die met elkaar verbonden zijn tot een bepaalde vorm.

DPI

Een vector bestand is vaak 300 DPI (tenzij anders ingesteld), echter kan SPI dit met haar programma's corrigeren.

Bestandsformaten

Bekende vectorbestandsformaten zijn ai, cdr, svg, eps en pdf.

Wat is het verschil in het kort?

Kortom, een vector blijft altijd scherp als je het formaat aanpast. Pixels gebruik je alleen bij foto's.

Ik heb geen vector bestand! Wat nu?

SPI werkt met de nieuwste versies van Adobe Illustrator en Photoshop. Daarin werken wij met vectorbestanden. Als u zelf niet beschikt over een vectorbestand, of een pdf bestand waarin vectoren behouden zijn, dan kan SPI deze in overleg voor u natekenen. Ook kan SPI op uw verzoek logo's ontwerpen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Waarom is het aanleveren van een vectorbestand zo belangrijk?

SPI wil een zo goed mogelijke bedrukking creëren op uw textiel. Een perfecte bedrukking begint bij een zo scherp mogelijk bestand. Een vectorbestand blijft van uitstekende kwaliteit als de grootte veranderd. Onze DTP-ers passen regelmatig de grootte van een logo aan om het perfect passend te maken op uw textiel. Daarom is een vectorbestand essentieel!

Zorg voor de juiste kleuren!

Kleurweergave op monitoren verschilt vaak van de werkelijke weergave van deze kleuren. Gebruik daarom altijd Pantone-kleuren of geef PMS kleurnummers aan, zodat kleuren exact overeenkomen. Indien gewenst kunt U bij SPI de kleurenwaaieer inzien.
© 2024 SPI Textieldruk+