• slide1

Transferdruk

Goed wasbaar en kleurecht, op voorraad te maken en toepasbaar op niet-vlakke ondergronden

De techniek

Transfers worden in spiegelbeeld op een papieren ondergrond gedrukt. De laatste drukgang is een lijmlaag.
Vervolgens wordt de transfer met hoge temperatuur en onder hoge druk op het textiel geperst. De inkt laat los van het papier en de transfer hecht zich aan de textielen ondergrond.

Verschillende soorten transfers

Bedrijfskledingtransfers

Voor deze transfers worden speciale inkt en lijm gebruikt, zodat het resultaat oersterk, kleurecht en goed wasbaar (tot 60 graden) is.

Plastisoltransfers

Als de ondergrond van het te bedrukken artikel niet vlak is en er verder geen speciale eisen gesteld worden aan de "houdbaarheid". Ook plastisoltransfers zijn prima wasbaar (tot 40 graden). Een voorbeelden van een toepassing is het bedrukken van caps (petjes).
Plastisolinkten kunnen in alle kleuren gemengd worden. Er zijn ook fluoriserende en fosforiserende inkten, en het is ook mogelijk om rasters te drukken zodat foto's en andere full-color-bestanden ook op uw textiel aangebracht kan worden.

Flocktransfers

Bijzonder geschikt voor badges voor bijvoorbeeld sportkleding, fleece dassen, truien of mutsen. Als een rechtstreekse flockbedrukking niet mogelijk is omdat de kleuren elkaar raken is een flocktransfer een alternatief.

Flextransfers

Voor extreem rekbare stoffen zoals sommige sportkleding maken we meestal flextransfers. Deze kunnen helemaal mee-rekken met de stof.

Voordelen

Deze wat omslachtig lijkende techniek heeft diverse voordelen:

  • Het is mogelijk om van uw logo een stapeltje transfers te laten maken, die daarna snel voorhanden zijn als u een nieuw kledingstuk van uw logo wilt voorzien;
  • Bedrijfskleding kunnen wij van sterke, bijzonder goed wasbare transfers voorzien (tot 60 graden wasbaar!)
  • Zeefdruk vereist een vlakke ondergrond. Met transfers is het mogelijk om ook niet-vlakke ondergronden zoals caps, zakklepjes etc. te bedrukken.

Wassen en strijken

Transfers zijn wasbaar tot 40 graden (binnenstebuiten wassen en strijken). Bedrijfskleding zelfs tot 60 graden!

© 2014 SPI Textieldruk + :: Disclaimer :: Uw privacy